2020-04-04--13 ( Semester vecka 15) Nora/ Kristinehamn

Lördag 4/4.
 
Då kom äntligen vår efterlängtade semester. Vi har packat det vi behöver för en vecka ( och lite till) och åker iväg till Nora.

Vi hade googlat lite och kollat på kartor och tyckte ett det såg lovande ut. 
Vi kom fram vi 14-tiden på lördagen och började med att byta platsen vi bokat eftersom den inte funkade något vidare men det var inga problem eftersom det endas var 5 husbilar på plats. 

Nora Plats 81. 197 .-/ dygn inkl el och dusch

När vi väl hade klossat upp så blev det en god kopp kaffe med en fin utsikt ( det var det bästa med campingen )En skön eftermiddag med avkoppling innan det var dags för middag bestående av lax m spenat i omnian och kokt potatis. Kvällen fortgick i avkopplingens tecken och vi mådde prima.

Söndag 5/4.
 Vaknade efter en god natts sömn till ett lugnt och stilla Nora. Efter frukost tog vi en promenad in till ett ganska folktomt Nora ( vilket passade perfekt). 
Som vanligt så blir vi imponerade av kyrkorna dit vi kommer och här är inget undantag, en mycket vacker kyrka.

Vi klarade oss från regnet under promenaden men när vi kom tillbaka så började det regna lagom till lunchen. Ett av dom mysigaste tillfällena vi tillbringar i husbilen är när det regnar ute.

Måndag 6/4.
 Nu packade vi ihop och tog oss vidare till Kristinehamns Herrgårdscamping. Tyckte att det var dags för ombyte då Nora inte riktigt föll oss i smaken.

Handlade lite på vägen innan vi landade på campingen strax före 13.
Vi hade bestämt oss för plats 18 eftersom vi hade stått där tidigare men på något vis så funkade det inte riktigt så vi flyttade oss till nr 19 i stället.
Kristinehamn Plats 19 kostar 260:-/dygn inkl el. Duschen tyvärr 10 kr men väl tilltagen tid.

Lite kaffe och smörgås när vi väl kommit på plats. 
Lite stödvila innan middag. Det blev pyttipanna med kassler och stekt ägg till middag. Riktigt skönt ute så Bosse lagade maten ute.
Resterna av middagsvinet tog vi solen utanför bilen i solstolarna. En riktigt skön kväll.

Tisdag 7/4.  
I natt regnade det men torkade snabbt upp. En lat dag som vanligt. Tog en dusch i servicehuset, det var riktigt  skönt.
Det är fortfarande ganska folktomt än och jätteskönt. 
Till middag blev det idag kycklinggryta m spenat och risoni.Även idag så kunde vi sitta ute länge och njuta av utsikten innan det var dags att krypa till kojs.
Onsdag 8/4
Bosse tog en långpromenad in till Kristinehamn i blåsten. Själv satt jag med virknålen i högsta hugg och fixade till en ny duk till husbilen.
Sitter just nu med en Martini/russian och knappar på datorn. 

Till middag blev det korv stroganoff ganska gott faktiskt:)
Torsdag 9/4
God morgon. Nu är det skärtorsdag och vår "extra bröllopsdag" vi gifte oss den 1/4 1999 som då inföll på en skärtorsdag alltså måste det betyda att vi får ha en bröllopsdag i dag också eller hur ?
Inte många knop blev gjorda idag ( som vanligt den här veckan) men underbart skönt. 
Vi bestämde oss att stanna till på söndag.
Till middag blev det sill och potatis, mums ( tyvärr glömde vi snapsen hemma) men vi överlever det också.
En liten påskkyckling hade landat bland tulpanerna.

Fredag 10/4
Idag blev det dags för en dusch efter frukost. 
Åter en dag med solsken men tyvärr även blåst.

Några husbilar till har anlänt. Hade en liten diskussion med den som ställde sig närmast oss en bit in på vår "tomt" vilket han inte höll med om. Han åkte iväg och, vad vi tror, upp till receptionen för att kolla hur dom skulle stå. Kom tillbaka och backade in på sin plats. Vaktmästaren kom en stund senare och pratade med dom och vad vi förstår så tillrättavisade han dom. Känns bra att ha dom på sin plats   :-D 
Det blev en lååång promenad i dag (7.645 steg). Fick för oss att det vore gott med en glass och kollade med receptionen och fick tips om handlaren på andra sidan stora vägen bara 10 minuters gångväg. Sagt o gjort så gick vi iväg men efter en stund så tyckte vi att borde vara framme snart så kollade vi in kartan på telefonen för att se vart den där handlaren låg och såg att vi gått alldeles för långt !!! kollade lite extra noga och traskade tillbaka och hamnade till slut rätt och fick vår efterlängtande glass. Den smakade jättegott.
Eftermiddagsfika bestående av kaffe/martini russian.
Lite köttfärssås och makroner till middag var helt ok.
Trots solen så är det ingen vidare värme ute, det blåser kalla vindar och som tur är så går det ingen nöd på oss här inne i husbilen. Vi har det gott och en fin utsikt.
Ljummar lite på resterna av vinet innan det är dags att krypa till kojs.

Säger god natt nu och vi hörs i morgon.

Lördag 11/4
Vaknade kl 7 och det var lite kyligt inne bara 17 grader ( vilket var jätteskönt att sova i). Ute var det frost på backen och minus 1 grad. Det blev fort skönt i bilen med lite stödeldning med gasolen. Idag så är solen lite sparsam med sina strålar och låter molnen dominera till största del. 

Nu har jag fixat till en lite skyddsängel som inte är helt fel i dessa tider.


Snart dags för lite middag.

Söndag 12/4
Vaknade efter en skön natt sömn ( som vanligt i husbilen). Mulet och regnigt ute, sitter och myser i alla fall och väntar på att det är dags att fixa lite frukost. Tyvärr är det den dagen då det dags att packa ihop för att åka hem igen.
Vi har haft några jättehärliga dagar och som vi verkligen njöt av. Kändes lite trist att veckan redan var slut.  
Nåja det kommer flera ( hoppas vi). Hade kontakt med en av mina husbilskompisar som inte hade det så roligt men en sambo som fått en stroke och ligger på IVA i Västerås och det låter inte så hoppfullt för framtiden men vi håller alla tummarna vi kan att det ska gå bra. Tankarna går till Anne-Li  .
Vi packade ihop och passade på att tömma både gråvatten och toan innan vi lämnade campingen.

När vi kom  till Köping passade vi på att stanna och käka lunch på MAX, vi valde varianten att ta med maten och äta i husbilen. Smakade riktigt bra.
När vi kom hem så bytte vi till Daisy ( våran personbil) och åkte iväg och storhandlade för kommande vecka ( minst).
I morgon måndag är fortfarande en ledig dag då vi fortfarande kommer att prioritera varandra och avkoppling innan det är dags att påbörja en ny arbetsvecka för oss båda (mig på distans och Bosse på plats i butiken.)
Vi känner oss verkligen priviligerade som har möjligheten att åka iväg och tillbringa några dagar i självvald karantän i dessa tider. 

Vi har inte bestämt om vi kommer att ge oss iväg till helgen som kommer men återkommer om det. 

Just nu har vi avslutat påskveckan men återkommer när vi är på rull igen.