Då blev det dags att röra på sig igen.

Som en del av er redan märkt ( genom inlägg på Facebook) hamnade vi i Sölvesborg på Tredenborgs camping. 
Vi hade bestämt oss för en camping som hette Valjevikens camping, det var planen i alla fall. Såg trevlig ut på nätet och skulle passa oss fint, trodde vi. När vi väl kom dit så visade det sig att det inte alls var vad vi hade tänkt oss. En  dyster liten camping som verkade vara full med långliggare. Endast en människa var ute och det var säkert en av dom. Han stod bra rätt upp o ner o glodde på oss. Platserna såg inte ut att kunna bjuda på en trevlig vistelse. Tack men nej tack blev vårt gemensamma beslut.  Vi smög oss sakta därifrån och fick börja fundera på nästa steg.

Efter lite letande så beslöt vi oss för att åka till Tredenborgs camping, även den i Sölvesborg.
En större camping och med en hel del campare på plats, några långliggare hade sina husvagnar uppställda men var inte på plats. Så vi fick gott om svängrum tills vi fick en husbil inträngd mellan oss och en husvagn. 
Gick trots allt att bra att hålla avståndet då dom visade respekt också och höll sig hos sig själva. Självklart hälsade vi på varandra precis som alla andra vi mötte ( med ett hej på avstånd). Inte alla som återgäldar en hälsning, kan ju undra varför? Döv, ohyfsad eller bara allmänt sur. En äldre herre med hund passerade oss några gånger, inte en enda gång hälsade han tillbaka.

 :-\ 

Fint servicehus, en liten restaurang fanns också vid receptionen, med fyra sorters pizza, två burgare och diverse annat smått och gott. 

Vi fick några fina dagar i solsken under markisen. Blev dock tvungen att ta in den dag 2 eftersom det blåste för mycket.  Det blev i alla fall några njutfulla dagar här och vi kan tänka oss att komma tillbaka en annan gång.  Djurlivet minst sagt både rikt och varierande. Många fåglar som hade fullt upp och koltrastarna sjöng hela dagarna. En fasantupp och en ringduva höll sig i närheten och i synnerhet fasanen kunde man ställa klockan efter. Ett rådjur lufsade lugnt omkring bland campare en kväll och grannarna hade en liten oidentifierad gnagare boendes under förtältets trall.Nu blev det onsdag och vi beslöt oss för att det var dags att byta vy. Som vanligt blev det lite svårt att bestämma åt vilket håll vi ville. Vi tog hjälp av SMHI för att kolla åt vilket håll vädret skulle vara bra.

Det visade sig att det skulle vara lite tråkigt väder här nere i söder så det blev uppåt vi skulle, men åt vilket håll ? Efter en hel del letande bestämde vi oss för att åka uppåt längs ostkusten ( även om det var den vägen vi åkte ner). Vi hittade en camping i Valdemarsvik som såg lovande ut och som hade gångavstånd in till centrum. Trots att det blev en längre dagstur än vanligt så tyckte vi att det kunde det vara värt.

På väg dit stannade vi i Gamleby för att bunkra både mat o dryck innan vi åkte vidare uppåt. 
Vi hade en fundering innan om att ev stanna på Kust Camp i Gamleby där vi bott tidigare och som vi trivdes bra på, men tyckte att det kunde vara kul o prova någon annan så vi åkte vidare uppåt i ca 4 mil till Grännäs camping.

Vi hade mailat och frågat om det fanns platser och jo det fanns det så vi var välkomna, bara att ringa när vi var på plats.
När vi kom fram så tänkte vi kolla in om det fanns någon plats som vi kunde tänka oss innan vi ringde. Och tur var väl det. Inte en enda campare på plats utom 2 st långliggare. Totalt öde annars och väldigt kuperat . Även här så blev det tack men nej tack. Fan att vi skall vara så kräsna   :-\ .

Jajaha vad gör vi nu då ? Jo vi bet i det sura äpplet och vände tillbaka till Gamleby. 
Väl där fick vi checka in via en automat och det fanns inte många platser att välja på trots att campingen absolut inte var full. Fanns bara platser nere på Sjöängen så vi tog en sån ( plats 87) helt ok utsikt så länge det inte kommer någon som ställer sig framför.

Vi har bestämt oss att stanna till på söndag men vi får väl se. Idag är det fredag och vi återkommer med resten i nästa inlägg.