Söndag 11/6 till Tisdag 23/6

Vi hade några fina dagar i Gamleby men nu drar vi vidare mot Kristinehamn. 

Vi bokade, för första gången, en hel vecka på campingen.
Det visade sig bli 2 dagar till eftersom vi hade tänkt lite galet med att åka på söndagen i midsommarhelgen. Antagligen skulle det vara mycket trafik både på campingen och ute på vägarna.

Fick höra i receptionen att campingen var fullbokad över midsommarhelgen så det visade sig vara ett bra beslut att förlänga med 2 dagar.

Fick plats nr 9 som var en husbilsplats med el och som i vårt tycket passade oss perfekt. Vi hade då utsikt ner över vattnet och solen på rätt sida så vi kunde sitta under markisen och må gott. Just utsikten mot vattnet här gör vistelsen än mer trivsam. Det är alltid full aktivitet, med allt från badande, både fåglar och människor,  till riktiga fartyg och spannet däremellan med brädor, jollar, vrålåk och båtar.
Markisen var också värd sin vikt i guld då det har varit jättevarmt och soligt mest hela vistelsen, lite moln då och då men varmt.

Ett jättefint servicehus där alla utrymmen hade separata ingångar och rent och fint.
Duschen kostade visserligen 10 kr men då fick man duscha i 8 minuter.
Duktiga på att hålla rent, det var alltid någon som städade kändes det som.
Lite dåligt var att det saknades varmvatten när vi skulle diska, berodde väl på att vi var många som skulle använda vatten och det var väl inte dimensionerat för så många. Borde nog se över det för det kommer antagligen att var så gott som fullt även i högsäsongen. Ingen är så trist som när vi står där och skall diska och det inte finns varmvatten. Som tur var så hade vi även en kastrull som skulle diskas så vi kunde värma vatten i den på spisen och fylla i diskhon. Vårt blev diskat i alla fall. ( detta hände 2 ggr vi skulle diska)

Vi tog en cykeltur ner till centrum på tisdagen för att komplettera lite födoämnen och även fylla på barskåpet. 
Det blev även en tur på onsdagen för att fylla på mineralvatten som går åt som smör i solsken.

Bosse ( jag orkade inte) tog en cykeltur bort och kollade in Picasso statyn som imponerade föga.Det blev även några fler turer för att köpa vatten ( och wienerbröd till kaffet). Har man semester så har man.

Det var gott om plats hela veckan och på torsdagen började det droppa in en hel del midsommarfirare. Väl planerad camping som gjorde att det inte alls kändes trångt och vi fick ha vår "space" för oss själva och alla hade respekt för varandra och höll avståndet.

Respekt ok när det gällde avstånd till varandra fanns men det finns ju annan sorts respekt vi också behöver, t ex lugn o ro. 
Tyvärr så fick vi två husbilar framför oss som bildade en egen liten gård i mitten så dom kunde sitta tillsammans ( det är väl i och för sig ok) men när dom började, efter några drinkar av skilda slag, överrösta varandra med mer eller mindre vansinniga skratt och höll på långt in på natten då är det inte kul. Att dom även kvällen efter gav en repris på sitt uppförande blev vi mer eller mindre irriterade på dom. Tur att vi har hörselproppar med. 
Om det skulle ha fortsatt även kvällen därpå hade vi blivit tvungna att säga till men det verkade som om någon redan sagt nåt till dom eftersom dom knappt pratade med varandra utan satt mest på var sin sida och glodde i telefonerna. Verkade inte vara så goda vänner nu.

Herr o fru Skräntärna ( ett av paren) gav sig i väg på morgonen i dag måndag utan att ta någon som helst notis om sin granne, inte ens ett hejdå. Lite underligt beteende av vuxna människor i 55-60 års åldern ( tro vi). Men hur som haver så blev det lugnt på hela campingen då i stort sett alla midsommarfirare åkte hem på söndagen. 
Just nu regnar det men det känns rätt ok eftersom vi har haft sol o varmt i stort sett hela veckan.

I övrigt var det en ganska lugn o skön midsommar och de flesta skötte sig.

I morgon tisdag är det dags att dra oss hemåt.
Vi stannar till i Västerås och kollar in Margith och Mats Bergstens nya hus.

Sen bär det av hemåt där vi får några dagar innan det är dags att börja jobba igen.