20200430--20200503

Torsdag 30/4
Äntligen dags för en tur igen. Känns som om det var länge sen samtidigt känns det som i går. En mysko känsla.
Idag styr vi kosan till Simbadets Camping i Österbybruk som öppnar för säsongen med nya campingvärdar. Det var i stort sett fullt på campingen vilket överraskade oss något. 
Fast egentligen borde inte vara förvånande i dessa tider att så många väljer att ha lite kvalitetstid i husbilen/husvagnen. 
Väl framme blev det lite strul med platsen vi bokat ( plats 20 fanns inte)   :-D men med lite pusslande från campingvärdarna så löste det sig bra, det blev plats 11 i stället. Dom nya värdarna har nog inte riktigt koll på alla platserna än men dom kommer att fixa det. Dom har säkert fått "ärva" en gammal platskarta från förra värdarna och den behöver definitivt uppdateras.
Nåväl vi kom upp på klossarna och elen inkopplad och kunde påbörja helgmyset. En god räksallad med tillhörande dryck smakade bra.

En mysig kväll inne i bilen då vädret inte inbjöd till att sitta ute.

Fredag 1/5
Sovit som vanligt väldigt skönt, vi lyckades balansera värmen så att den blev alldeles lagom. Natten bjöd på ett udda inslag, sångsvanar som tydligen inte var helt överens med sina grannar. Otroligt vilken volym, men ändå inte störande på samma sätt som måsfåglarnas skränande.
Tanken med dagen var en promenad i omgivningarna, men regn mest hela dagen ändrade på detta, så det fick bli en riktigt lat dag istället.

Lördag 2/5
Ännu en skön natt, även denna med underhållning av det musikaliska, nåja, slaget.
Idag var vädret bättre så vi tog en promenad in till centrum och handlade lite nödvändigt och onödigt.
På vägen tillbaka tog Bosse en liten omväg för att titta närmare på några byggnader som syns från campingen, på andra sidan Oppdammen, enligt årtal på fasaderna byggda 1830-1840.
Seneftermiddagen och kvällen bjöd på solsken och vindstilla, så vi satt och bara njöt av utsikten mot dammen. 

Söndag 3/5
Vaknade till ett strålande väder med solsken och 13 grader varmt . En stilla stund då bara fåglarna var vakna innan det var dags för frukost och sen var det bara det tråkiga kvar: packa ihop och åka hem och planerar inför nästa resa, vart det nu bär av.

Hit kommer vi alla gånger tillbaka en riktigt mysig liten camping alldeles i vår smak. Finns även en badplats i anslutning till campingen med hopptorn och bryggor.
Tack för nu vi är snart tillbaka
 :-)